23 Şubat 2009 Pazartesi

Yazar Hakkında

Yazar Hakkında:

Özer Kavak 73 İzmit doğumlu.
Aile mesleği olan mobilya üretiminden ilkokuldan beri kopamadı. 94'te Marmara Bilgisayar Programcılık, 99'da Kocaeli İşletme'yi bitirdi. Gerçi, depremde öğrenci işleri hasar gördü, evrakları kayboldu, resmi olarak çıkışını 2001'de alabildi. 99 depremine kadar okuldan kalan zamanlarında aile işinde, ağaç talaşının içinde, bilgisayar başında, evlere mobilya montajında değerlendirdi. Depremden sonra Kıbrıs'ta, beş yıldızlı bir otel ve kumarhanenin, üç yıl bilgi işlem müdürlüğü yaptı. Üç yıl bir turizm acentesinde operasyonların başında bulundu, gün geldi şöförlük yaptı, gün geldi elinde tabela ile uçaktan yolcu karşıladı. 2006'da Türkiye'ye dönüp evlendi ve İzmir'e yerleşti. Mayıs 2011'den beri Afyonkarahisar'da oturuyor, Bir yandan Mayıs 2008'den beri yabancı bir firmaya çalışıyor (SERP/Relevance). Diğer yandan Eylül 2011'de kendi işletmesini kurarak mobilya işine geri döndü. Fırsat buldukça yazıyor ve çiziyor.

Sayısal çizimle olan tanışması 87'de Amiga Deluxe Paint ile oldu. 93'te Deluxe Paint PC sürümü ile devam etti. 94'te sahip olduğu ilk PC'si sayesinde 3D Studio 2 ile üç boyuta geçti. Mobilya işleri, okul derken çizimden yavaş yavaş uzaklaşmak zorunda kaldı. Eline geçen her çizim programını kurcalamaktan hala büyük keyif alan yazar, her türlü kağıda, gazete köşesine tükenmez, karakalem, ne bulursa karalamaya devam etmektedir. Anlatırken, anlattıklarını çizmeye, dinleyenleri de yormaya, baymaya bayılır.

Anlamsal ağ (microdata ve RDFa) teknolojilerinin ağ sayfalarına uygulanması konusunda çalışmaları devam etmektedir.

Ülkesini ve insanlarını sever, ülkesinin kalkınmasının, kendi kendine yeten dengeli bir tarım, sanayi üretimine ek olarak, bilişim ihracı ile gerçekleşebileceğini düşünür (tüm dünyaya öncülük edecek bilişim teknolojilerinin geliştirilip ihracı). Çok şey hayal edip, elindeki imkanlarla çok az şey yapar. Boş geçen zamanlarına üzülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder