23 Şubat 2009 Pazartesi

Günce Hakkında

Uzunca bir zamandır, sayısal çizim konusunda yazmak istiyordum. Özellikle SVG konusunda kapsamlı Türkçe bir kaynak olmaması bu güncenin çıkış noktası oldu.

Ciddi bir kitapçık çalışmasından çok, akla geldikçe yazılan bir günce olarak bu yolculuğa başlamak daha doğru geldi. Gerekçelerim basit.
  • Yayıncılık altyapısına ve tasarıma harcanacak zamandan kazanıp, içeriğe ağırlık vermek.
  • Bir kitapçığın veya kitabın hazırlanmasında en büyük sorun, eksik veya yetersiz kalan önemli bölümlerin tamamlanması için gereken zaman. Güncede böyle bir kaygı yok.
  • Detaylı planlanmış bir içerik yapısının durağan olması, çizgisinin kolay değiştirilememesi sorun olabiliyor. Oysa günceleri, kullanıcıdan gelen geri beslemeyle yönlendirmek daha kolay.

Kimbilir belki bir gün bir arkadaşımız çıkar bunları derler, toplar, bir başvuru kaynağı haline getirir.

Güncenin ticari bir amacı yok. Sermayesi verilen emek, harcanan zaman. Yakın zamanda oluşabilecek olası bulundurma (hosting) giderleri için, KaAhşap (Kocaeli'de ahşap bahçe mobilyası üretimi) sponsorluk yapacak. Kendilerine şimdiden teşekkürü borç bilirim.

Sayfa gelecekte, bir alan adı altında yoluna devam edebilir. Belki sayfaya reklam alınabilir. Bu konuda karar vermek için henüz erken. Ancak insanın gözünün içine sokulan reklamlar veya konukların yanlışlıkla tıklamaları için özellikle gizlenmiş, içeriğe katıştırılıp, ayrımı zor reklamlar konulmayacak. Türkçe'ye özen gösterilecek.

Yol uzun, hayat kısa.
Başlayalım o zaman...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder