24 Şubat 2009 Salı

İçeriğin Lisansı

Güncenin içeriğini temel olarak ikiye ayrılıyor.


a) Yazılar (metinler) ve anlatıma yardımcı olmak için üretilmiş çizim ve resimler. Örneğin ekran görüntüleri (screenshot), çizgeler (diyagramlar) ve sunumlar.

Lisans: Crative Commons. by-nc-sa. Share Alike - Non Commercial.
Ticari amaç güdülmeden yazılan ve geliştirilen içeriğin ticari amaçla kullanılmasına izin vermiyoruz. Buradaki içeriğin Türkiye'nin bilgi birikimine katkı sağlamasını istiyoruz. Kişilerin içeriği kullanarak doğrudan veya dolaylı olarak para kazanmalarının etik olmadığını düşünüyoruz.

Tüm özgün yazılar ve anlatımda kullanılan çizim ve resimler Crative Commons - Share Alike - Non Commercial olarak lisanslanmıştır. Yani, içeriği (yazılar ve anlatım için üretilmiş resimleri) kopyalayabilirsiniz, İçeriğin üzerinde değişiklik yapıp yeni içerik üretiminde kullanabilirsiniz, ancak içeriğin hiçbir kopyası veya içerikten üretilmiş eserler ticari ortamda kullanılamaz. Tüm bunları yaparken üç temel koşulu yerine getirmek zorundasınız.
  1. İçeriğin tüm kopyalarında, kopyalanan içeriğin sahibi olan kişinin ismi belirtilecek.
  2. İçeriğin hiçbir kopyası veya içerikten üretilmiş eserler ticari ortamda kullanılmayacak.
  3. İçeriğin tüm kopyalarında veya içerikten türetilmiş yeni eserlerde, aynı lisans türü kullanılmaya devam edilecek.
Yani "Alıntıdır" yazmanız yetmez. Kopyalanan veya üretilen yeni esere, örneğin: "her hakkı saklıdır" diyemezsiniz.



b) Günce sahibine veya günce yazarlarına ait kişisel çizimler (svg, svgz, eps, ai, wmf, dxf, jpg, png uzantısı taşıyabilir veya HTML içine gömülü olabilir.. Bu çizimler genelde kaahsap.com alan adı altında bulunduruluyor.)

Lisans: Crative Commons. by-sa. Share Alike. İlkinden tek farkı ticari ortamda kullanılabilir olmasıdır. Yani, kişisel çizimleri kopyalayabilirsiniz, içeriğin kopyası veya içerikten üretilmiş eserler ticari ortamda kullanılabilir. İçeriğin üzerinde değişiklik yapıp yeni içerik üretiminde kullanabilirsiniz. Tüm bunları yaparken iki temel koşulu yerine getirmek zorundasınız.
  1. İçeriğin tüm kopyalarında, kopyalanan içeriğin sahibi olan kişinin ismi belirtilecek.
  2. İçeriğin tüm kopyalarında veya içerikten üretilmiş yeni eserlerde, aynı lisans kullanılmaya devam edilecek.
Kişisel olarak üretilen bu çizimler, Ticari bir kaygı taşımaz. Kültürümüzün yansımalarını, Türkçe, İngilizce ve elimizden geldiğince tüm dillere çevirerek tüm dunyanın kullanımına sunmayı düşünüyoruz.

Bu kadar özgürlüğe rağmen yine de içeriği kopyaladığınızda "Alıntıdır" yazmanız yetmez. Alınan içerik ve üretilmiş içerik ticari ortamlarda (örneğin Copyright ibaresi olan sayfalar) kullanabilir, ancak alıntıya veya yeni içeriğe, örneğin: "her hakkı saklıdır" veya "kamu malıdır" diyemezsiniz.


Alıntı yapmadan önce Kullanım Koşullarını mutlaka inceleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder